Bouw je eigen Flying-8 getouw onder leiding van Andreas Möller deze zomer in Finsterwolde

Van 1 tot en met 4 september is er een, in Nederland, unieke gelegenheid om je eigen weefgetouw te bouwen. Niet zomaar een getouw maar een 8 schachts flying-8 getouw in de door jou gewenste breedte.

Andreas vertrouwt niet op tradities maar vindt uit wat hij nodig heeft. Nu dus het flying-8 getouw.  Bijzonder er aan is dat het zo licht werkt. Het is ontwikkeld voor wevers in ontwikkelingslanden die niet veel machines tot hun beschikking hebben en toch graag een ergonomisch getouw willen gebruiken om hun dagelijkse kost bij elkaar te weven.

Dit getouw heeft 8 schachten, een schietlade, een contramarche schachtwerking en 12 trappers. Met dit getouw wordt weven als beroep weer interessant.

Voor de cursus is er een prachtige schuur gehuurd in een mooie Oldambtster boerderij in Finsterwolde. Koffie, thee en lunch worden verzorgd door Golden Haand.

Cursisten krijgen een houtlijst en nemen alle onderdelen op maat gezaagd mee. Dat moet kunnen voor tussen de €150 en €170,00. Verder zijn er schroeven, 120 meter gevlochten hennepkoord, een riet, een schietspoel en lange hevels nodig. Ook meenemen een accuschroefmachine en een schuurmachine.

Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen aan deze cursus. Kosten voor 4 dagen cursus met koffie, thee, fris en lunch €480,00. (hout etc. niet inbegrepen). Men mag een helper meenemen. Die betaalt €15,00 per dag. Opgave bij Golden Haand mirjawark@yahoo.com

PS Dit is een miniversie van slechts 50 cm weefbreedte.

 

 


Reacties zijn gesloten.