Show menu

Nieuws

Nieuwe serie droogdoeken

“Zuurstok” is de naam die de kleurcombinatie gekregen heeft. Handdoeken en theedoeken zijn er in set of als eenling. Nieuw zijn baddoeken in het assortiment. In de koffer of rugzak is een linnen baddoek geweldig; hij droogt het natte lijf goed, droogt zelf weer snel en neemt weinig ruimte in.

Aanstaande `zaterdag 25 mei is er weer een open dag. Tussen 10 en 18 uur is iedereen van harte welkom met vragen, om inkopen te doen en om gewoon een kopje koffie/thee met wat lekkers te komen drinken.

Golden Haand 12,5 jaar

Bij het schrijven van Gazet 50 realiseerde ik me dat als dit nummer 50 is we al 12,5 jaar bezig zijn! Nog steeds heb ik er evenveel plezier in. Het lesgeven of adviseren bij weefvragen, het productieweven, het uitzoeken van technieken, af en toe een ‘kunstwerk’ proberen te maken, de handwerk- en ambachtsmarkten; zó gevarieerd zijn de activiteiten. Dat verveelt nooit. De foto is van de stand in Schloss Maretsch in Bozen afgelopen week.

Negende ETN Heritage Craft Fair

In Bolzano, noord Italië, is het weekeinde van 15, 16 en 17 maart een bijeenkomst van de top ambachtslieden op textielgebied in Europa. Ik mag daarbij zijn en mijn weefsels aanbieden. Het vindt plaats in het middeleeuwse kasteel Maretsch.

Golden Haand Nieuwjaarswens 2024

Seizoensfeest in Golden Haand

Voor het eerst is er in de decembermaand een show met het werk van ambachtslieden. Lisa Rosemann is een keramiste uit Bremen die prachtig aardewerk maakt. Mokken, kommetjes, theepotten en alles in prachtige beschilderd met bijzondere glazuurkleuren. Gerhard Herbermann maakt houten snijplanken met aandacht voor de houtstructuur en schitterend afgewerkt. Ton Lubbers draait hout en maakt daar doosjes en ringen van. Hij verwerkt meestal ‘herhout’, dus hout dat al eens eerder is gebruikt in bv een tafel. Het werk van Mirja Wark is bekend. Ook aan kleine geschenken is gedacht zoals potten biologische jam. Tsugi Woodworks van Daan Simons laat een van zijn tafels zien gemaakt in Japanse hout-verbindingstechnieken en compleet demontabel. Voor iedere bezoeker is er een klein lokaal Oldambtster geschenk. (Zolang de voorraad strekt.) Voel je welkom op 8, 9 en 10 december tussen 12 en 21 uur. Wij wachten op jullie met koffie, glühwein en wat lekkers.

Wol-tijd evenement

In het Hunebed-centrum in het Drentse Borger is zondag 17 september het wol-tijd evenement. Golden Haand neemt deel. We demonstreren op een weefgetouw het weven met natuurlijk geverfde garens. Voor de bezoekers is er ook een activiteit om aan mee te doen; namelijk band- of kaartweven met wollen garens. Kom gezellig langs er is nog veel meer te beleven. Meer info

Op zaterdag 16 september is er een open dag in de weverij in Finsterwolde. Hartelijk welkom tussen 10 en 18 uur.

Tentoonstelling Wayuu verzameling

Van 27 augustus tot en met 1 oktober mag ik in Zwitserland een expo inrichten met mijn verzameling textiel van de Wayuu. Deze bevolkingsgroep leeft op de grens van Colombia en Venezuela. Bij de opening op 27-8 is er een beeldpresentatie die over het leven van de Wayuu met zon, wind, zand, handwerk en rebellen verhaald.

Meer info op www.kulturortgarnlager.org.

Openingstijden: dagelijks van 13.30-17.00 uur.

Inloopdag augustus

Door de expo over de Wayuu in Zwitserland valt deze dag midden in de maand en wel op zondag 20 augustus. (En niet zoals eerder vermeld op zaterdag 19)

Goed op tijd is de serie herfst weefsels klaar. Droogdoeken, broodzakken, oogkussentjes en servetten. De nieuwe categorie ‘wat-je-maar-wilt-doeken’ zijn toepasbaar als servetten van 45×45 centimeter, als kleedje, als theedoek en als gastendoek.

Open dag 25 maart 2023

WELKOM: Kom gerust langs met al je vragen en problemen. Ik sta er om je te helpen. Natuurlijk zijn er ook garens en weefaccessoires te vinden.

Afgelopen week heb ik een leuke puzzel gemaakt. Ik kreeg een foto van een klein stukje oud weefsel. Of ik daar iets over kon zeggen. Na wat gepuzzel kon ik het weefplan opstellen. Om te testen of ik het goed gedaan had heb ik een stukje geweven op een kartonnetje met dikke wol. Zodra mijn nieuwe weefgetouw aankomt zet ik er als eerste dit weefsel op in dunne wol.

Attentie, attentie…….: Komend weekeinde is er alleen op zaterdag 29 oktober 2022 open dag. U bent van harte welkom van 10.00 tot 18.00 uur. »